I.YolBu yolu uygulayabilmeniz için WYSIWYG modunu aktif etmeniz gerekli (WYSIWYG = What You See Is What You Get, Türkçe : "Gördüğünüzü elde ediyorsunuz"). Forumumuzda mesaj yazılırken bu mod otomatik olarak aktif edilir. Ama eğer bir kere kapatırsanız siz tekrar açmadan aktif olmaz
. Bu mod'u bu kadar anlattığıma bakmayın. Aktif etmek yada devre dışı bırakmak gayet basit.
Mesaj yazarken yada konu açarken kullandığımız araç çubuğunun en son simgesi WYSIfalan da filan modunu temsil eder. Bu moda hangi akla hizmet destan gibi isim koymuşlar bende anlamadım
. Biz bu moda kısaca Maykıl diyelim. Böylece anlatması daha kolay olur. Maykıl modunu açmak için üstteki resimde oklarla gösterilen simgeye tıklıyorsunuz. Maykılın simgesi bu işte:
. Eğer bu simge üstteki resimdeki gibi kırmızıysa tıklamayın. Kırmızı olması açık olduğu anlamına gelir. Tekrar tıklarsanız kapatırsınız. Bu Maykıl modu sayesinde başka bir internet sitesinden kopyaladığınız bir resmi mesajınıza yapıştırabilirsiniz. Benim en sevdiğim resim ekleme yoludur kendileri
.
II.Yol Bir internet sitesindeki resimi Maykıl sayesinde mesajınıza ekleyebiliyorsunuz. Ama bilgisayarınızdan bir resmi mesajınıza yapıştırmak istiyorsanız ne yapacaksınız? Maykıl modu açıkken bilgisayardaki resmi mesaja kopyala yapıştır yapmak mantıklı. Ama denemeyin (Ben denedim olmuyor
).
Araç çubuğundaki
"Resim konuk etmek" (
) simgesine tıklıyorsunuz.
Tıkladığınızda üstteki resimdeki gibi küçük bir pencere açılıyor simgenin altında.
Gözat'a tıklıyorsunuz.
Gözat'a tıkladığınızda küçük bir pencere çıkıyor. Bu pencereden bilgisayarınızdaki resmi bulup Aç'a basıyorsunuz.
Eğer üstteki resimdeki gibi küçük resimler modunu seçerseniz resminizi bulmak daha kolay olur. Eğer adını biliyorsanız
Dosya Adı'nın karşısına yazarakta kolayca resmi bulabilirsiniz. Resmi bulduktan sonra seçip Aç'a tıklayın. Buna tıkladığınız zaman küçük pencere kendiliğinden kapanır. Resim konuk et simgesinin altında açılan pencerede resimin bilgisayarınızdaki adresi yazar.
Host it'e tıklayın.
Host it'e tıkladığınızda yeni bir pencere açılacak. Bu pencerede de resiminizin kodlarını verilecek. Bundan sonrası sizin seçiminize kalmış. İsterseniz açılan penceredeki resmi büyütüp kopyalayarak Maykıl sayesinde mesajınıza yapıştırabilirsiniz.
Veya açılan yeni pencerede verilen
Forum Kodu'nu mesajınıza yapıştırırsınız. Mesajı gönderdiğinizde resim görünür.
İşte bu kadar
...