Yazıyı kendi blogumdan çaldım. Evet, çok üşengecim
Korra Efsanesi hakkında bu zamana kadar öğrendiğimiz her şeyi bir yazıda toplamak istedim. Comic-Con fuarındaki paneller sayesinde resimlerle desteklenmiş bir özet yazabilirim...
Korra Efsanesi
Korra Efsanesi, Avatar:Son Hava Bükücü serisinin 70 yıl sonrasını anlatıyor. Avatar Aang artık ölmüş ve yeni Avatar Güney Su Kabilesinden Korra isimli bir kız olmuştur. Korra'nın 4 elementte ustalaşması ve tıpkı Aang'in yaptığı gibi dünyaya barış ve huzur getirmesi gereklidir...
Korra ve Arkadaşlarıİnatçı, dikbaşlı, hırçın ve asi bir Avatar olan 16 yaşındaki Korra'nın birbiriyle kardeş iki yakın arkadaşı var. İsimleri Mako ve Bolin olan kardeşlerden Mako ateş bükücüyken, Bolin toprak bükücüdür. Farklı ulusların bir arada yaşadığını ve ulus farkı gözetmeksizin insanların birbiriyle evlenebildiğini görebiliyoruz bu kardeşler sayesinde.
MakoMako biraz Zuko'ya benzetilmeye çalışılmış. Yani Korra Efsanesi'nin yakışıklısı Mako olacak gibi görünüyor... Ayrıca Mako Japonca bir isimmiş.
BolinBolin, Mako'nun toprak bükücü kardeşi. Bolin abisi Mako'ya göre biraz daha aptal bir karakter. Bolin, Çince bir isim ve "Yağmur" anlamına geliyor.
Korra Efsanesinde de "Avatar Grubu"nun iki hayvan arkadaşı bulunuyor (Appa ve Momo'nun yerini dolduramazlar tabi ki...) Bunları tanıyalım...
NagaNaga, ilk serideki Appa'nın yerini alacak gibi görünüyor. Beyaz bir kutup ayısı olan Naga'nın dişi olduğu biliniyor. Korra, Nagayı binek olarak kullanıyor.
PabuMako ve Bolin kardeşlere ait olan bu tatlı kırmızı gelinciğin adı, Pabu. Pabbo ismi Kore dilinde salak ve aptal anlamına geliyor. (Hayvanın günahı neydi de bu ismi koydular bilmiyorum...)
Tenzin ve Ailesi Ateş bükmeyi Mako'dan, toprak bükmeyi Bolin'den öğrenen Korra'nın öğrenmesi gereken son element hava elenmentidir. Hava Bükücülerin sayısı az olduğu için Korra'nın eğitim alabileceği fazla insan yoktur elbette...
TenzinAang ve Katara'nın 3 çocuğu olmuştur ve sadece bu çocuklardan en büyüğü olan Tenzin hava bükme yeteneğine sahiptir. Tenzin'in tam ismi, Tenzin Gyatso'dur. Duyarlı Avatarımız Aang, Keşiş Gyatso'nun anısına çocuğuna bu ismi vermiş...
Tenzin'in kişiliğine gelirsek, Tenzin babasından daha ciddi ama aynı zamanda espri yeteneğinede sahip bir insan. Çok sakin bir yapıya sahip olan Tenzin, çocukları yüzünden bazen sakinliğini yitirebiliyor
Babası tarafından eğitilen Tenzin, Pema adında bir kadınla evlenmiş. Üç çocukları var. İsimleri, Meelo (erkek), Ikki (kız) ve Jinora (kız)...
PemaTenzin'in eşi olan Pema, bükme yeteneğine sahip değil. Şu anda 4.çocuğuna hamile
Jinora Jinora, Tenzin ve Pema'nın en büyük çocuğu.Ikki ve Meelo adında iki kardeşi olan Jinora tam bir kitap kurduymuş
IkkiTenzin ve Pema'nın ortanca çocuğu olan Ikki, eğlenceli, çılgın, yerinde duramayan ve hızlı konuşan bir kız...
MeeloTenzin ve Pema'nın en küçük çocuğu olan Meelo'nun kişiliği hakkında henüz bir bilgi verilmedi (Görünüşüne bakarak söylüyorum...salak gibi biraz.)
Bükücülere Karşı Kurulan Topluluk: The EqualistBükme yeteneğine sahip olan ve olmayan insanlar yüzyıllardır barış içinde yaşamalarına rağmen son zamanlarda birbirlerine düşmanlık beslemeye başlamıştır. Anti-bükücüler isimli topluluk etrafında toplanan insanlar bükücülere düşman kesilmiştir. Anti-Bükücülerin korkutucu derecede güçlü bir lideri de vardır...
Yukarıda resmini gördüğümüz kişi Anti-Bükücülerin lideri
Oman'dır. İsminde bile hayır olmayan Oman, yüzünü bir maskeyle gizlemektedir. "Anti-Bükücü" ismi yerine
The Equalist yani Eşitlikçiler isminin kullanılacağı
Comic-Con 2011 fuarında açıklanmıştır. The Equalist grubunun amacı Bükücülere ve bükücülüğe karşı gelmek, isyan çıkarmaktır. Grubun yönetim merkezi ise
RepubliCity. The Equalist grubunda bükücülük yeteneğine sahip olmayan insanlar bulunmaktadır. Aşağıdaki resimde fragmanda da gösterilen tuhaf giyimli Eşitlik yanlılarını görüyoruz,
Equalist sözcüğünü nasıl çevirirler bilmiyorum ama ben düz mantık Eşitlikçiler dedim. Buna yakın bir kelime olarak çevrilir büyük ihtimalle.
Metal Bükücü Polis TeşkilatıMetal Bükücü Polisler bizzat Toph Bei Fong tarafından eğitim görmüştür. Görevleri Republic Cityde düzeni sağlamak ve suçla mücadele etmektir.
Metal Bükücü Polislerin şimdi ki şefi, Toph Bei Fong'un kızı
Bei Fong'dur. Babası hakkında bir bilgi verilmeyen Bei Fong, annesi gibi toprak bükücüdür. Bunun yanında metalde bükebilmektedir...
Yepyeni Bir Şehir: Republic City
Republic City’i “Cumhuriyet Şehri” olarak çevirebiliriz.
Republic City Avatar Aang ve Ateş Lordu Zuko tarafından keşfedilmiş. Burada bütün uluslar, bükücüler ve bükme yeteneğine sahip olmayan insanlar bir arada yaşıyor. Kalabalık ve büyük bir şehir olmanın getirdiği birçok sorunu da var elbette... The Equalist grubunun yönetim merkezi olan bu şehirde suç oranları oldukça yüksek. Korra'nın bunlarla da mücadele etmesi gerekecek...
Şehir oldukça güzel görünüyor. Ayrıca körfeze bakan büyük bir Aang heykeli de bulunuyor,
Oldukça gelişmiş bir şehir olan Republic City, otomobillerin, motosikletlerin, uzun uzun binaların, asma köprülerin ve popüler bir şehir parkının bulunduğu büyük bir ada...
Hava Tapınağı AdasıFragmanda da gördüğümüz bu adanın adı, Hava Tapınağı Adası (Air Temple Island)... Tenzin ve ailesi bu adada yaşamını sürdürüyor...
Ada, Republic City’nin yakınında bulunuyor.
Bölüm Sayısı ve Çıkış TarihiKorra Efsanesi 2 sezondan oluşacak. İlk sezon 12 bölüm, ikinci sezon 14 bölüm olacak. Toplamda 26 bölüm olan Korra Efsanesi'nin 2011 yılının Kasım ayında çıkması planlanıyor. Bu tarihin 2012 yılına kayma olasılığı da yüksek...